Νέα

Περιοδικό Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση, Τεύχος 4

Το Σχολείο μας παρουσιάζει το νέο και τέταρτο τεύχος του Περιοδικού Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σημείωμα του υπεύθυνου έκδοσης Χασάπη Δ., «Το τεύχος αυτό του περιοδικού µας περιλαμβάνει ένα άρθρο της Έλσας Χωριανοπούλου, για την Μαρία Εδελστάιν Γουδέλη, η οποία πρώτη εισήγαγε την Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Η Μαρία Γουδέλη άφησε πίσω της ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Με το παράδειγμά της, τα βιβλία της και την πολύπλευρη δραστηριότητά της άφησε έντονο το στίγμα της στην εκπαιδευτική Ιστορία του τόπου µας. Το σημαντικότερο από τα βιβλία της είναι "Ἡ Ψυχική Υγιεινή του Παιδιού". Σε αυτό, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της ολοκληρωμένης και πολύπλευρης αντιμετώπισης της ανάπτυξης των παιδιών. Η αγωγή των παιδιών θα πρέπει πρωτίστως να στοχεύει στην «Ψυχική Υγιεινή» τους.

Περιλαμβάνεται, επίσης, η έκθεση της μεγάλης έρευνας απογραφής του 2022 της παγκόσμιας διάδοσης των Μοντεσσοριανών σχολείων, η οποία πραγματοποιήθηκε µε την υποστήριξη της Association Montessori International καθώς και ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη διάδοση και το μετασχηματισμό της Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.

Τέλος µε χαρά παρουσιάζουμε το άρθρο δύο Μοντεσσοριανών εκπαιδευτικών στο οποίο εκτίθεται µιa σύγκριση της διδασκαλίας των γεωμετρικών σχημάτων στο Μοντεσσοριανό και κλασσικό νηπιαγωγείο».

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το περιοδικο πατώντας εδώ.

Loading...