Ανακοινώσεις της Μοντεσσοριανής Σχολής Μαρία Γουδέλη Α.Ε.

5ο Τεύχος (Άνοιξη 2024) του Περιοδικού "Μοντεσσοριανή Αγωγή & Επαίδευση"

Κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος του Περιοδικού "Μοντεσσοριανή Αγωγή & Επαίδευση". Το περιοδικό εκδίδεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαρίας & Σωτήρη Γουδέλη.

Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας!

Μια ξεχωριστή μέρα, ιδιαίτερα για τους μαθητές της ΕΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού μας.

Περιοδικό Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση, Τεύχος 4

Το Σχολείο μας παρουσιάζει το νέο και τέταρτο τεύχος του Περιοδικού Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση.

Περιοδικό Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση, Τεύχος 3, Άνοιξη 2023

Η Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη παρουσιάζει το τρίτο τεύχος του Περιοδικού Μοντεσσοριανή Αγωγή και Εκπαίδευση.

"Μαρία Εδελστάιν Γουδέλη και η Απαρχή της Μοντεσσοριανής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα", Χωριανοπούλου, Ε.

Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχει η Διευθύντρια του Σχολείο μας, Ελισάβετ Χωριανοπούλου, στο περιοδικό Εκπαίδευση και Ιστορία με το άρθρο: Μαρία Εδελστάιν Γουδέλη και η Απαρχή της Μοντεσσοριανής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (σε αγγλική γλώσσα).

Περιοδικό Μοντεσσοριανή Αγωγή κι Εκπαίδευση

Η Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη παρουσιάζει το νέο τεύχος του περιοδικού Μοντεσσοριανή Αγωγή κι Εκπαίδευση που εκδίδει το Ίδρυμα με Υπεύθυνο Έκδοσης το Δημήτρη Χασάπη, Ομότιμο Καθηγητή διδακτικής μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μαρίας και Σωτήρη Γουδέλη.

"Η Μαρίζα και το λουλούδι της ειρήνης"

Μια ιστορία που μιλάει για ένα μικρό κορίτσι, που ακούει για τον πόλεμο και ανησυχεί πολύ γι' αυτό. Συζητάει για τα συναισθήματά της μαζί με τη μητέρα της για να συνειδητοποιήσει ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, πάντα υπάρχει λύση στο τέλος.

"Ο Μίλτος και τα καραβάκια της ελπίδας"

Μία ιστορία που μιλάει για την περίοδο δεύτερης υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι και το επακόλουθο κλείσιμο των σχολείων. Ο μικρός Μίλτος εκφράζει τα συναισθήματά του και ανακαλύπτει την ανάγκη να διατηρηθεί η ελπίδα για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή συνθήκη.

''Ο Μίλτος και οι μάσκες των χρωμάτων''

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των παιδιών σε σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο σχολείο, σας παρουσιάζουμε μια ιστορία η οποία στοχεύει στην προετοιμασία και τη πλαισίωση του συναισθήματός τους στις νέες συνθήκες. Η ιστορία έχει δημιουργηθεί από τον Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλάκο (Ψυχολόγο του Σχολείου).

"Ο Μίλτος και τα αεροπλάνα της αγάπης"

Μια ιστορία που μιλάει για την επιστροφή ενός παιδιού στο σχολείο μετά τη λήξη της καραντίνας και τη διαχείριση των συναισθημάτων του σε σχέση με τις αλλαγές που παρατηρεί. Η ιστορία έχει δημιουργηθεί από τον Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλάκο (Ψυχολόγο του Σχολείου).

"Ο Μίλτος και η μεγάλη, πελώρια αγάπη"

Μια ιστορία που μιλάει για ένα μικρό παιδί, που χρειάζεται να μείνει στο σπίτι του αυτές τις μέρες λόγω του κορωνοϊού. Ο Μίλτος συζητάει με τους γονείς του, ψάχνει να βρει λύσεις με βοηθό του τη μεγάλη, πελώρια αγάπη. Η ιστορία έχει δημιουργηθεί από τον Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλάκο (Ψυχολόγο του Σχολείου) και παρουσιάζεται σε δύο εκδοχές, η μία είναι για τα μικρότερα παιδιά και η δεύτερη για μεγαλύτερα παιδιά.

Ενημερωτικό υλικό για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Αναρτούμε ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κατόπιν οδηγίας του ΥΠΑΙΘ.

Loading...